Gå direkt till innehåll
Nabo expanderar till Skåne genom Örehus Fastighetsförvaltning

Pressmeddelande -

Nabo expanderar till Skåne genom Örehus Fastighetsförvaltning

Nabo etablerar sig i Skåne genom att förvärva Örehus Fastighetsförvaltning. Samgåendet innebär att regionen nu får en starkare helhetsleverantör av tjänster inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning.

– Örehus Fastighetsförvaltning kompletterar Nabo väl och med sammanslagningen skapas en stark helhetsleverantör inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning med lokal förankring i Skåne. På sikt kommer också investeringar i digitalisering, organisation och ett utvecklat kunderbjudande förbättra både kundernas och medarbetarnas vardag, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

Örehus Fastighetsförvaltning erbjuder ekonomisk och teknisk förvaltning till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Bolaget har omkring 50 medarbetare och 50 miljoner kronor i omsättning med en stabil tillväxt och lönsamhet. Ägarbytet innebär att bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skåne kan få hjälp av en helhetsleverantör för alla typer av tjänster inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning, samt på sikt även få tillgång till smarta digitala verktyg.

– Jag kan inte tänka mig en bättre ägare än Nabo, som har höga ambitioner och vill fortsätta utveckla verksamheten för både kundernas och medarbetarnas bästa. För mig har det varit viktigt att de jag lämnar över till vill fortsätta vår resa, med fokus på kunderna liksom en trevlig och utvecklande arbetsplats, säger Örehus grundare och vd Michael Andersson, som nu lämnar företaget.

Nabo etablerades för ett år sedan för att forma framtidens förvaltning och boendetjänster. Det är en satsning där fyra mindre men enskilt starka förvaltningsbolag slagits samman under det gemensamma varumärket Nabo, som numera är Sveriges fjärde största förvaltare. Marknaden för bostadsförvaltning består av några få större nationella aktörer samt ett antal mindre lokala aktörer geografiskt spridda i landet.

– En central del i Nabos strategi är att växa både organiskt och genom att fler förvaltare ansluter sig. Genom samgåendet med Örehus fortsätter vi att forma framtidens förvaltning och boendetjänster även i Skåneregionen. Etableringen är ett viktigt steg på resan mot att bli Sveriges ledande förvaltare och vi siktar på att expandera till ytterligare regioner framöver, avslutar Daniel Larsson, vd för Nabo.

Ägarbytet är verksamt från början av september. Örehus medarbetare och kunder påverkas inte och verksamheten fortsätter precis som tidigare. På sikt kommer dock kunderna kunna ta del av ett utökat tjänsteutbud som förenklar vardagen.

För mer information:
Daniel Larsson, vd Nabo
Daniel.larsson@nabo.se
0736-40 42 11

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med marknadens enda digitala plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och engagerade experter inom fastighetsförvaltning förenklas vardagen för bostadsrättsstyrelser och de boende. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning, fastighetsskötsel och juridisk rådgivning. Bolaget har cirka 130 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Söderhamn. 

Kontakter

Fredrik Fexe

Fredrik Fexe

Presskontakt VD Talesperson 0705-45 94 10
Andreas Wissén Berglind

Andreas Wissén Berglind

Presskontakt Marknadschef Marknadsfrågor 073-300 27 27