Gå direkt till innehåll
Carl Thorfinn, chefsjurist på Nabo, Christina Fegne, Partner på Jurideko, Fredrik Fexe, VD på Nabo
Carl Thorfinn, chefsjurist på Nabo, Christina Fegne, Partner på Jurideko, Fredrik Fexe, VD på Nabo

Pressmeddelande -

Nabo förvärvar Malmöbaserade Jurideko – experter på fastighetsjuridik

Nabo förstärker sitt erbjudande inom fastighetsjuridik genom att förvärva Jurideko, en juristbyrå som specialiserar sig på just detta. Juridiska tjänster är ett område där allt fler bostadsrättsföreningar och fastighetsägare efterfrågar stöd i en tid där osäkerheten kring framtiden är stor och som dessutom innehåller viktiga lagförändringar att förhålla sig till.

Som en del utav sin mission att forma framtidens förvaltnings- och boendetjänster har Nabo redan idag ett konkurrenskraftigt erbjudande inom fastighetsjuridik. Nu förstärks det ytterligare genom förvärvet av Jurideko. Dessutom innebär förvärvet att det nu kommer att finnas medarbetare på plats i Malmö där Nabo växer och vill erbjuda nära relationer med sina kunder.

- Vi ser ett växande behov hos våra kunder att kunna erhålla kundnära juridiska tjänster. Genom Jurideko tar vi nästa kliv inom fastighetsjuridik och kan även erbjuda våra kunder i syd ett juristteam på plats i Malmö. Dessutom stärker vi våra juridiska tjänster med ännu bredare kompetens och gedigen erfarenhet som våra kunder i resten av landet också kan ta del av, säger Carl Thorfinn chefsjurist på Nabo.

- Det här är ett viktigt förvärv som vi är mycket glada för. Vi stärker oss inom det viktiga området fastighetsjuridik men det betyder inte minst att vi nu har ett fullserviceerbjudande med människor i toppklass på plats i Malmö. Det innebär att vi kan hjälpa fler kunder och att vi som bolag kan växa ännu snabbare i Malmö vilket är en viktig marknad för oss, säger Fredrik Fexe, VD på Nabo.

Jurideko är en juristbyrå med helhetslösningar inom fastighetsjuridik och en fastighetspartner med lång erfarenhet av att hjälpa hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och byggbolag med juridisk och ekonomisk expertis. De är specialister inom fastighetsjuridik, hyresrättsliga och bostadsrättsliga frågor, hyresförhandlingar, ombyggnationer, fastighetsutveckling och fastighetsaffärer. Att bli en del av Nabo innebär att de nu kan ta sin expertis till fler.

- Vi är stolta över att vi blir en del av Nabo där vi kan bidra till att utveckla deras erbjudande med all den erfarenhet vi har med oss. Vi lever i en allt mer komplex värld där styrelser och fastighetsägare har mindre tid. Därför finns en allt större efterfrågan av den här typen av tjänster och genom att bli en del av Nabo kan vi skapa stort värde för ännu fler kunder, säger Christina Fegne, Partner på Jurideko.

Ämnen


Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med den enda digitala förvaltningsplattformen specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och flerbostadshus i kombination med engagerade experter så förenklas vardagen för kunderna. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning och juridik. Bolaget har cirka 300 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Helsingborg, och Söderhamn. Nabo har haft en organisk tillväxt på ca 30% per år från 2019 till 2022 och omsätter idag 300 miljoner kronor på årsbasis. Nabo är en del av Odevo, en ledande internationell aktör som utmanar den traditionella branschen för förvaltning av fastigheter och bostäder. Odevo-gruppen har etablerat sig på fyra marknader och är idag verksam i Sverige, Finland, Storbritannien och USA.

Kontakter

Fredrik Fexe

Fredrik Fexe

Presskontakt VD Talesperson 0705-45 94 10
Andreas Wissén Berglind

Andreas Wissén Berglind

Presskontakt Marknadschef Marknadsfrågor 073-300 27 27