Gå direkt till innehåll
Nabo och Fortum erbjuder förmånligt elavtal speciellt anpassat för fastigheter och bostadsrättsföreningar

Pressmeddelande -

Nabo och Fortum erbjuder förmånligt elavtal speciellt anpassat för fastigheter och bostadsrättsföreningar

Nabo och Fortum gör nu gemensam sak i att hjälpa bostadsrättsföreningar att sänka sina elkostnader genom ett förmånligt elavtal. Avtalet bygger på portföljförvaltning av el där Fortums experter utifrån risk och prisstrategi arbetar för att erbjuda en så låg elkostnad som möjligt.

Många bostadsrättsföreningar har det just nu ekonomiskt utmanande med stigande räntor, höga elpriser och inflation. Ett bra sätt att förbättra föreningens ekonomi är att se över sitt elavtal.

- Vi ser att många bostadsrättsföreningar har det tufft nu med ekonomiska utmaningar på både intäkts- och kostnadssidan. Med detta samarbete vill vi tillsammans med Fortum se till att våra kunder får ner sina elkostnader. Det blir billigare och mer förutsägbara utgifter för el i en tid då våra kunder verkligen behöver det, säger Fredrik Fexe, VD på Nabo.

Portföljförvaltning innebär att Fortums portfölj­för­valtare analy­serar elmarknaden och utnyttjar prissväng­ningarna för att hitta det bästa priset för kunden både på kort- och långsikt. Det innebär att man som kund kan lämna över till experterna att göra elinköpen.

- Våra experter har stor kunskap om elmarknaden och använder prissvängningar till kundens fördel. Det tar bort pristopparna och ger ett stabilare pris över tid. Ett rörligt pris följer prisutvecklingen upp och ner vilket leder till mer oförutsägbara elpriser. Vi är mycket glada över detta samarbete med Nabo och hoppas kunna hjälpa många bostadsrättsföreningar med ett bättre elavtal, Patrik Hamberg, Head of Enterprise Sweden på Fortum.

I avtalet ingår, utöver portföljförvaltning, samfakturering, energirådgivning och tillgång till Fortum Online, ett digitalt verktyg med översikt över elförbrukning, fakturor, effekttoppar samt möjlighet att sätta larm vid avvikande förbrukning.

- På Nabo letar vi alltid efter nya sätt för våra kunder att få ner sina kostnader. Genom detta samarbete med Fortum kommer våra kunder inte bara kunna få ner kostnaderna utan även få en bättre överblick över deras elförbrukning. Något som leder till att de kan lära sig använda elen smartare och göra smartare investeringar i underhåll framåt, säger Robin Olsen, Teknisk förvaltningschef på Nabo.

För mer information kontakta:
Andreas Wissén Berglind, Marknadschef på Nabo
andreas.berglind@nabo.se
+4673-300 27 27

Per-Oscar Hedman, Communications Manager Fortum, Sweden and Norway
per-oscar.hedman@fortum.com
+4670-214 75 45

Ämnen


Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med den enda digitala plattformen specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och flerbostadshus i kombination med engagerade experter så förenklas vardagen för kunderna. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning och juridik. Utöver förvaltningsverksamheten är Nabo även systemleverantör till andra förvaltare. Bolaget har cirka 200 medarbetare i Stockholm, Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Uppsala och Söderhamn.

Kontakter

Fredrik Fexe

Fredrik Fexe

Presskontakt VD Talesperson 0705-45 94 10
Andreas Wissén Berglind

Andreas Wissén Berglind

Presskontakt Marknadschef Marknadsfrågor 073-300 27 27