Gå direkt till innehåll
Från vänster Arben Latifi, chef för Teknisk förvaltning; Christina Fregne, chef för Juridisk rådgivning och Cipi Juguvic, chef för ekonomisk förvaltning
Från vänster Arben Latifi, chef för Teknisk förvaltning; Christina Fregne, chef för Juridisk rådgivning och Cipi Juguvic, chef för ekonomisk förvaltning

Pressmeddelande -

Nabo stärker sin närvaro i Malmö genom att tillsätta ny ledartrio

Fastighetsförvaltaren Nabo intensifierar sitt engagemang i Malmö genom att tillsätta nya chefer inom ekonomisk, teknisk och juridisk förvaltning. Lågkonjunktur, inflation och högre krav på bland annat rapportering skapar en utmanande situation för bostadsrättsföreningarna i Malmö. Något som också kräver mer av fastighetsförvaltarna som ska hjälpa stadens över 1000 bostadsrättsföreningar.

Bostadsrättsföreningar i Skåne höjde sina avgifter i genomsnitt med 9,8 procent mellan december 2023 och januari 2024. Under årsskiftet 22/23 ökade avgifterna med 8,1 procent. Det visar en analys som Nabo har gjort. Avgiftshöjningarna krävs för att möta högre kostnader. Sedan årsskiftet har också årsredovisningslagen uppdaterats vilket ställer högre krav på föreningarna.

- Flera faktorer, inklusive höga räntor, inflation och ökade kostnader för underhåll, har skapat en tuff ekonomisk situation för bostadsrättsföreningarna i Malmö. För att adressera dessa utmaningar behöver förvaltningsbranschen ta ett steg framåt, modernisera sin rådgivning och förbättra förmågan att aktivt stödja bostadsrättsföreningarna. Det vi gör i Malmö nu handlar om att göra just det, säger Fredrik Fexe, VD på Nabo.

Ledartrion som Nabo har utsett är Cipi Juguvic, chef för ekonomisk förvaltning; Arben Latifi, chef för Teknisk förvaltning; och Christina Fregne, chef för Juridisk rådgivning. Dessa erfarna ledare kommer att samordna Nabo's resurser och expertis för att bättre betjäna Malmös bostadsrättsföreningar.

- Vi ser en betydande potential hos Malmös bostadsrättsföreningar och kommer att göra allt för att frigöra den genom effektiv rådgivning och samarbete. Med våra duktiga experter och moderna arbetssätt kommer vi kunna göra ännu mer för bostadsrättsföreningar i Malmö, säger Cipi Juguvic.

Arben Latifi betonar vikten av att tänka långsiktigt genom att förvalta kostnader och genomföra smarta underhållsplaner: "Lägre driftkostnader, tillsammans med en smart underhållsplan och rätt finansiering gör stor skillnad för bostadsrättsföreningarna och deras medlemmar genom att det skapar ekonomisk stabilitet över tid."

Juridiska frågor tar man ofta inte tag i förrän en tivst uppstår, Christina Fregne trycker på vikten av att göra grundarbetet för att undvika tvister. ”Sättet man styr och bor i bostadsrättsföreningar förändras, inte minst kopplat till uthyrning av sin bostadsrätt eller att få tillgång till en uteplats utanför sin lägenhet. Då är det viktigt att man har gjort arbetet i styrelsen för att undvika tvister och osämja i föreningen.”

Ämnen

Regioner


Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med den enda digitala plattformen specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och flerbostadshus i kombination med engagerade experter så förenklas vardagen för kunderna. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning och juridik. Utöver förvaltningsverksamheten är Nabo även systemleverantör till andra förvaltare. Bolaget har cirka 200 medarbetare i Stockholm, Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Uppsala och Söderhamn.

Kontakter

Fredrik Fexe

Fredrik Fexe

Presskontakt VD Talesperson 0705-45 94 10