Gå direkt till innehåll
Andreas Berglind, CMO på Nabo
Andreas Berglind, CMO på Nabo

Pressmeddelande -

Nabo tillsätter ny CMO från Londonbaserat techbolag

Andreas Wissén Berglind blir ny CMO (Chief Marketing Officer) på Nabo. Han kommer närmast från Londonbaserade techbolaget DeepStream Technologies och har gedigen erfarenhet från internationella tillväxtbolag. Han tillträder sin nya tjänst 15 december.

På mindre än fyra år har Nabo etablerat sig som en marknadsledare inom bostadsförvaltning och är den enda förvaltaren med en heltäckande egenutvecklad plattform för förvaltning. Nabo har sedan start vuxit till ett bolag med cirka 300 medarbetare, 2800 kunder och har haft en organisk tillväxt på ca 30% per år från 2019 till 2022. Idag omsätter Nabo 300 miljoner kronor på årsbasis.

Nu tillsätter Nabo Andreas Wissén Berglind som ny CMO med ansvar för att fortsätta öka Nabos tillväxt och stärka bolagets position. Andreas har gedigen erfarenhet från att bygga och skala techbolag i Sverige, Tyskland och Storbritannien med fokus på global expansion. Andreas senaste anställning var som marknadschef på den London-baserade inköps- och upphandlingsplattformen DeepStream Technologies, där han var med och utvecklade bolaget till en ledande aktör med globala kunder som Northvolt och Maersk. Dessförinnan jobbade han med marknadsföring på det Berlinbaserade techbolaget Mimi Hearing Technologies där han tog bolaget till internationella marknader.

“Det var kulturen och människorna, i kombination med den egenutvecklade plattformen och den snabba tillväxten som Nabo och Odevo åstadkommit på kort tid som lockade mig hit. Nabo har som ny aktör bevisat att det går att förändra och utveckla branschen inom förvaltning av fastigheter och bostäder. Jag ser mycket fram emot att axla rollen som CMO och fortsätta driva framtidens förvaltning och boendetjänster framåt”, säger Andreas Wissén Berglind.

“Vi är mycket glada att välkomna Andreas till Nabo. Han är en erfaren marknadsförare med fokus på tillväxt, som med framgång utvecklat och skalat flera techbolag. Som CMO och del av Nabos ledningsgrupp har Andreas en central roll att såväl skapa tillväxt som att utveckla bolaget tillsammans kollegor och ledningsgrupp. Andreas är en viktig tillgång för att vi ska ta nästa kliv i vår resa framåt”, säger Fredrik Fexe VD på Nabo.

Nabo lanserades 2019 efter en sammanslagning av tre förvaltningsbolag och ett mjukvarubolag. Bolaget har sen dess etablerat sig som en ledande aktör inom bostadsförvaltning med såväl ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning samt juridisk rådgivning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Nabo utvecklar hela tiden nya tjänster och produkter som underlättar för både kunder och personal. Under det senaste året har Nabo lanserat två nya tjänster, Räntekonto och Rättvis avgiftsanalys. Med räntekontot erbjuds marknadsledande ränta på föreningens överskottslikviditet och totalt har Nabo genererat över 1,9 miljoner kronor i ränteintäkter till sina kunder sedan i juli 2022. Med tjänsten Rättvis avgift hjälper Nabo föreningar analysera ekonomin och tar fram rätt avgiftsnivå för att optimera ekonomin över tid, något allt fler har behov av med stigande inflation och räntor. Nabo är även del av Odevo som utmanar branschen för förvaltning av fastigheter och bostäder globalt.

För mer information:
Andreas Wissén Berglind, Marknadschef på Nabo
andreas.berglind@nabo.se, 073-300 27 27

Fredrik Fexe, VD på Nabo
fredrik.fexe@nabo.se, 070-545 94 10

Ämnen

Kategorier


Om Nabo
Nabo formar framtidens förvaltning och boendetjänster. Med den enda digitala förvaltningsplattformen specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och flerbostadshus i kombination med engagerade experter så förenklas vardagen för kunderna. Tjänsterna som erbjuds är inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning och juridik. Bolaget har cirka 300 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Helsingborg, och Söderhamn. Nabo har haft en organisk tillväxt på ca 30% per år från 2019 till 2022 och omsätter idag 300 miljoner kronor på årsbasis. Nabo är en del av Odevo, en ledande internationell aktör som utmanar den traditionella branschen för förvaltning av fastigheter och bostäder. Odevo-gruppen har etablerat sig på fyra marknader och är idag verksam i Sverige, Finland, Storbritannien och USA.

Kontakter

Fredrik Fexe

Fredrik Fexe

Presskontakt VD Talesperson 0705-45 94 10
Andreas Wissén Berglind

Andreas Wissén Berglind

Presskontakt Marknadschef Marknadsfrågor 073-300 27 27